corona

Hur xFlow agerar i samband med corona

Vi följer de direktiv som kommer från Folkhälsomyndighetens samt krisinformation.se gällande folksamlingar och sammankomster. Vi följer även Folkhälsomyndighetens instruktioner gällande hygien och andra rekomendationer gällande coronaviruset.

Först vill vi säga…

Är du frisk så fortsätt ta vara på dig. Fortsätt att göra saker som du mår bra av. Håll dig till dina vanliga rutiner så långt det är möjligt alternativt skapa nya som passar rådande situation. Fysisk aktivitet och rörelse är viktigt – kroppen mår bra, vårt immunförsvar mår bra och vi blir gladare!

Denna information är uppdaterad 2021-01-10 18:52

Viktig information!

Enligt den nya pandemilagen som trädde i kraft 10/1 ska vi som gym/träningsanläggning säkerställa att alla som vistas i lokalen har minst 10 m2 till sitt förfogande för att undvika trängsel.

Med våra 800 kvm skulle vi kunna ta in 80 personer vilket vi tycker är på tok för många i dessa tider. Vi har istället valt ett maxantal på 40 personer. 

Vi ska även informera alla besökare om hur många personer som är hos oss. Detta gör vi genom en räknare i entrén där du som besökare (både barn och vuxna) trycker + när du kommer och när du går (detta OAVSETT om du bara ska vara inne en kort stund). Vid händelse av att det är fullt kommer vi sätta upp information om detta UTANFÖR entrén. 

Med hårdare lagar och restriktioner från regeringen måste vi nu tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Vi på xFlow tar självklart detta på allvar och uppmanar alla som ska besöka oss att tänka på följande:

Gällande våra träningsgrupper för barn och ungdomar:
Då rekommendationen att barn och ungdomar födda 2005 eller senare ska fortsätta träna kvarstår, kommer vi att fortsätta våra träningsgrupper. 

Nytt för denna termin är att du som förälder inte ska följa med in. I möjligaste mån ber vi er lämna barnen både för er och vår personals skull. För att barnen ska känna sig välkomna och trygga kommer ledarna hjälpa barnen att komma in. Ni föräldrar hjälper dem att komma i tid till insläpp och hämtar dem utanför ytterdörren vid utsläppet.

👉🏻 Vi är medvetna om att det finns barn med särskilda behov som verkligen behöver en vuxen i lokalen under träningen. Vi kommer därför erbjuda max åtta platser per träningsgrupp för detta ändamål. Du som medföljande förälder ska sitta på vår övervåning.

För att få en sådan plats ber vi dig maila till erik@xflow.se och skriv vilken dag och tid det gäller. Erik meddelar sedan om ni fått plats.
PS: Platsen gäller för hela terminen och för en vuxen men är inte låst till tex enbart mamma. Tänk på att det verkligen ska handla om barnets behov inte att det är praktiskt för dig som vuxen. 

👉🏻 För att undvika trängsel i entrén har vi insläpp- och utsläppstider för varje träningsgrupp så att inte olika grupperna kan mötas.

För dig som ska gå på pass:
Sedan den 4/11 2020 håller vi våra pass UTOMHUS i vårt utegym, med max 8 deltagare per pass. Incheckning sker utomhus hos instruktören. Utegymmet ligger på baksidan av lokalen. 

Ska du träna hos oss uppmanar vi dig att komma ombytt och duscha hemma. Undvik i möjligaste mån att använda våra omklädningsrum. 

För dig som vill träna på egen hand:
Vi släpper bara in ett begränsat antal människor i lokalen. Var och en har som ansvar att hålla avstånd till andra. Deltagare i våra träningsgrupper har förtur till platserna, därefter de som tränar och sist föräldrar. 

Om du är vuxen och ute efter att träna styrka och kondition – fundera på om du inte kan göra detta utomhus istället. Varför inte testa våra utomhuspass utanför xFlows lokaler?

Undvik om möjligt våra mest populära tider, dvs 16-20. Är du skolungdom, permitterad, dagledig eller jobbar hemifrån kan du komma och träna mellan 12 och 16 för att sprida ut besöken jämnare under våra öppettider. Öppettiderna är än så länge samma som vanligt. 

 

Har du några frågor är du välkommen att maila till oss på info@xflow.se

Vi hoppas att dessa åtgärder endast är för en begränsad period och att vi under våren kommer att kunna öppna upp lite mer igen.

Vi vill på förhand tacka för att ni är med oss i detta.
Ta vara på er och fyll världen med ännu mera FLOW i dessa tider!

💕//erik & elin

 

Läs mer om myndigheternas direktiv på: 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/

Till dig som kommer till xFlow

Kom till xFlow om du är frisk. Stanna hemma när du är sjuk 

Om du och ditt barn är friska är ni varmt välkomna. Är du eller ditt barn sjuka ber vi er stanna hemma. Det gäller alla symptom på förkylning ex. hosta, snor, feber, heshet, ont i halsen osv. Detta är egentligen ingen nyhet men EXTRA viktigt just nu!

Även om ni testat negativt för Covid-19 och har förkylningssymptom ber vi er att stanna hemma eftersom vi inte vill utsätta andra deltagare eller vår personal för onödig smittorisk. Om vår personal blir sjuk och måste stanna hemma påverkar det oss hårt.

Tvätta händerna!

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Som förälder ansvarar du för att ditt barn verkligen använder tvål och vatten. Följ därför med dem in på toaletten och tvätta händerna.

Drick smart!

Flera modeller av drickaflaskor behöver man öppna genom att dra i drickpipen. Lär gärna ditt barn att dra i pipen med tänderna alternativt välj en drickaflaska med skruvkork där de inte kommer i kontakt med ytan de sedan dricker ur.

Passa på att ta en promenad!

Nu när du inte får följa med ditt barn in i lokalen under träningarna kanske det kan vara en god ide att ta en promenad, en springtur eller en power nap i bilen 🙂 Passa på att lära känna de andra föräldrarna genom en promenad.

Hur agerar vår personal

Vår personal har fått en genomgång under vår ledarutbildning samt information via mail med instruktioner om hygien och att de ska vara hemma om de visar tecken på sjukdom. Vi håller dem även uppdaterade i takt med nya direktiv från FHM och krisinformtion.se.

Städning och hygien är alltid viktigt för oss men vi är nu extra noggranna med våra rutiner.

No more high fives!

Ni som gått några terminer hos oss vet att vi har som tradition att alltid avsluta våra träningsgrupper med en high five. Vi har nu valt att gå i från det och uppmanat våra ledare att vara kreativa och hitta ett alternativ som blir gruppens nya hälsning.

hälsa