corona

Hur xFlow agerar i samband med corona

Vi följer de direktiv som kommer från Folkhälsomyndighetens samt krisinformation.se gällande folksamlingar och sammankomster. Vi följer även Folkhälsomyndighetens instruktioner gällande hygien och andra rekomendationer gällande coronaviruset.

Först vill vi säga…

Är du frisk så fortsätt ta vara på dig. Fortsätt att göra saker som du mår bra av. Håll dig till dina vanliga rutiner så långt det är möjligt alternativt skapa nya som passar rådande situation. Fysisk aktivitet och rörelse är viktigt – kroppen mår bra, vårt immunförsvar mår bra och vi blir gladare!

1. Stanna hemma om du har förkylningssymptom!
2. Börja alltid med att tvätta händerna när du kommer (och om du pausar för att äta)
3. Håll avstånd!
4. Fortsätt ta hand om dig själv och din hälsa genom att röra på dig!

Denna information är uppdaterad 2022-01-13 14:17

INFORMATION GÄLLANDE DE NYA COVID-RESTRIKTIONERNA
– detta gäller på xFlow från och med 12/1

1. Stanna hemma om du har förkylningssymptom!
2. Börja alltid med att tvätta händerna när du kommer (och om du pausar för att äta)
3. Håll avstånd!
4. Fortsätt ta hand om dig själv och din hälsa genom att röra på dig!

🦠🦠🦠🦠🦠

Gällande våra träningsgrupper
Barn uppmuntras att fortsätta träna och röra på sig – med det som bakgrund kommer vi fortsätta fylla världen med flow genom våra träningsgrupper!

MEN… Tre av de VIKTIGASTE punkterna i regeringens senaste restriktioner riktade sig till oss vuxna:

1. Vaccinera dig!
2. Håll avstånd!
3. Begränsa antalet nära kontakter med andra vuxna. Och med det vill vi betona vikten av att ni föräldrar INTE ska följa med in! Detta både för er egen skull men även för vår personals skull.

Det är i bytet mellan träningsgrupper som det bli trångt i vår entre och med anledning av det ber vi er att i möjligaste mån bara följa barnet till dörren så att du ser att det kommer in.

Kom så nära starttid som möjligt så att så många som möjligt i gruppen innan hinner ut.

Förbered barnen på våra rutiner så att de kan klara sig själva. Givetvis finns våra ledare på plats och guidar barnen. 

Till dig som förälder:
Att tänka på inför varje träning:
Är ditt barn sjukt – stanna hemma!
Ät ordentligt med mellis före träningen
Ta på reflexer!

Ta med:
Drickaflaska – gärna fylld med vatten – med namn på (Helst inte glasflaska)
Inneskor – med namn i 
Träningskläder – med namn i

Till barnen:
På plats på xFlow:
– Ta av ytterkläder och skor nere i entren.
– Gå upp för trappan och tvätta händerna på toaletten.
– Fyll drickaflaskan med vatten i kranen utanför toaletterna (eller helst redan hemma).
– Gå upp på övervåningen och vänta tills dina ledare säger att det är dags för träning.
– Ställ flaskan i de vita hyllorna under trappan till övervåningen.
– Samlas hos dina ledare.
– Ha kul och gör ditt bästa!

Efter träningen:
– Ta med din drickaflaska, inneskor och gå och ta på dig dina ytterkläder och uteskor.
– Öppna dörren och se om den som ska hämta dig är där. Om inte stanna precis utanför och vänta på personen. Spring inte ut på parkeringen för att minska risken för olyckor.
– Tänk ut det bästa som hänt under träningen och berätta om det för någon du tycker om.

PSSST: Vi är medvetna om att det finns barn med särskilda behov som verkligen behöver en vuxen i lokalen under träningen. Vi kommer därför erbjuda max åtta platser per träningsgrupp för detta ändamål.

För att få en sådan plats ber vi dig maila till erik@xflow.se och skriv vilken dag och tid det gäller. Erik meddelar sedan om ni fått plats.

PS: Platsen gäller för hela terminen och för en vuxen, men är inte låst till t.e.x enbart pappa. Tänk på att det verkligen ska handla om barnets behov och inte att det är praktiskt för dig som vuxen. 

Gällande våra pass

Det är fortfarande viktigt för alla vuxna att fortsätta ta hand om sin hälsa och träna. Vi kör våra pass som panerat enligt pass-schemat men har minskat max antalet till max 12 personer per pass. Det är få pass som blir fullbokade och vi anpassar passet så att alla kan hålla avstånd.

Det är flera av er föräldrar till de som går Termin#12 som fick ett 5-klippkort i slutet av förra året – använd gärna det kortet och ta tillfället i akt att träna under tiden ditt barn tränar. Boka in dig via schemat på vår hemsida eller via vår app.

Gällande våra kalas

Våra kalas har varit mycket uppskattade och vi har haft fullbokat under hela hösten. Vi kommer fortsätta erbjuda våra kalas då det är en liten grupp barn och majoriteten av våra kalas hålls då vi har stängt för allmänheten.

Kom till xFlow om du är frisk. Stanna hemma när du är sjuk 

Om du och ditt barn är friska är ni varmt välkomna. Är du eller ditt barn sjuka ber vi er stanna hemma. Det gäller alla symptom på förkylning ex. hosta, snor, feber, heshet, ont i halsen osv. Detta är egentligen ingen nyhet men EXTRA viktigt just nu!

Även om ni testat negativt för Covid-19 och har förkylningssymptom ber vi er att stanna hemma eftersom vi inte vill utsätta andra deltagare eller vår personal för onödig smittorisk. Om vår personal blir sjuk och måste stanna hemma påverkar det oss hårt.

Tvätta händerna!

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Som förälder ansvarar du för att ditt barn verkligen använder tvål och vatten. Följ därför med dem in på toaletten och tvätta händerna.

Drick smart!

Flera modeller av drickaflaskor behöver man öppna genom att dra i drickpipen. Lär gärna ditt barn att dra i pipen med tänderna alternativt välj en drickaflaska med skruvkork där de inte kommer i kontakt med ytan de sedan dricker ur.

Passa på att ta en promenad!

Nu när du inte får följa med ditt barn in i lokalen under träningarna kanske det kan vara en god ide att ta en promenad, en springtur eller en power nap i bilen 🙂 Passa på att lära känna de andra föräldrarna genom en promenad.

Har du några frågor är du välkommen att maila till oss på info@xflow.se

Vi hoppas att dessa åtgärder endast är för en begränsad period och att vi under kommer att kunna öppna upp lite mer igen.

Vi vill på förhand tacka för att ni är med oss i detta.
Ta vara på er och fyll världen med ännu mera FLOW i dessa tider!

💕//erik & elin