corona

Hur xFlow agerar i samband med corona

Vi följer de direktiv som kommer från Folkhälsomyndighetens samt krisinformation.se gällande folksamlingar och sammankomster. Vi följer även Folkhälsomyndighetens instruktioner gällande hygien och andra rekomendationer gällande coronaviruset.

Först vill vi säga…

Är du frisk så fortsätt ta vara på dig. Fortsätt att göra saker som du mår bra av. Håll dig till dina vanliga rutiner så långt det är möjligt alternativt skapa nya som passar rådande situation. Fysisk aktivitet och rörelse är viktigt – kroppen mår bra, vårt immunförsvar mår bra och vi blir gladare!

Denna information är uppdaterad 2020-11-04 14:37

Viktig information!

Med hårdare restriktioner från regeringen måste vi tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Vi på xFlow tar självklart detta på allvar och uppmanar alla som ska besöka oss att tänka på följande:

Gällande våra träningsgrupper för barn och ungdomar:
Våra träningsgrupper för barn (parkour och barngymnastik) fortsätter som vanligt
inomhus då regeringen uppmanar träningsverksamhet för barn födda efter 2005 att fortsätta.

Nytt för denna termin är att du som förälder inte ska följa med in. I möjligaste mån ber vi er lämna barnen både för er och vår personals skull. För att barnen ska känna sig välkomna och trygga kommer ledarna hjälpa barnen att komma in. Ni föräldrar hjälper dem att komma i tid till insläpp och hämtar dem utanför ytterdörren vid utsläppet.

👉🏻 Vi är medvetna om att det finns barn med särskilda behov som verkligen behöver en vuxen i lokalen under träningen. Vi kommer därför erbjuda åtta platser per träningsgrupp för detta ändamål.
För att få en sådan plats ber vi dig maila till erik@xflow.se och skriv vilken dag och tid det gäller. Erik meddelar sedan om ni fått plats.
PS: Platsen gäller för hela terminen och för en vuxen men är inte låst till tex enbart mamma. Tänk på att det verkligen ska handla om barnets behov inte att det är praktiskt för dig som vuxen. 

👉🏻 För att undvika trängsel i entrén kommer vi ha insläpp- och utsläppstider för varje träningsgrupp.

 

För dig som ska gå på pass:

Sedan den 4/11 håller vi våra pass UTOMHUS i vårt utegym. Incheckning sker utomhus hos instruktören. Utegymmet ligger på baksidan av lokalen. 

Ska du träna hos oss uppmanar vi dig att komma ombytt och duscha hemma. Undvik i möjligaste mån att använda våra omklädningsrum. 

 

För dig som vill träna på egen hand:
Vi har ett maxantal på 40 personer i lokalen (på våra ytor). Var och en har som ansvar att hålla avstånd till andra. När lokalen uppnått det angivna maxantalet på 40 personer så är det regeln ”en ut- en in” som gäller. Deltagare i våra träningsgrupper har förtur till platserna, därefter de som tränar och sist föräldrar. 

Undvik våra mest populära tider dvs 16-20. Är du skolungdom, permitterad, dagledig eller jobbar hemifrån kan du komma och träna mellan 12 och 16 för att sprida ut besöken jämnare under våra öppettider. Öppettiderna är än så länge samma som vanligt. 

 

Har du några frågor är du välkommen att maila till oss på info@xflow.se

Vi hoppas att dessa åtgärder endast är för en begränsad period (i nuläget fram till 24/11). Vi hoppas att dessa åtgärder endast är för en begränsad period och att vi efter jul och nyår kommer kunna öppna upp lite mer igen.

Vi vill på förhand tacka för att ni är med oss i detta.
Ta vara på er och fyll världen med ännu mera FLOW i dessa tider. 

💕//erik & elin

 

Läs mer om de lokala direktiven på: https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/november/nyhet-skarpta-allmanna-rad-infors-i-halland-jonkoping-och-orebro

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/

Till dig som kommer till xFlow

Kom till xFlow om du är frisk. Stanna hemma när du är sjuk 

Är du och ditt barn är friska är ni varmt välkomna. Är du eller ditt barn sjuka ber vi er stanna hemma. Det gäller alla symptom på förkylning ex. hosta, snor, feber, heshet, ont i halsen osv. Detta är egentligen ingen nyhet men EXTRA viktigt just nu!

Även om ni testat negativt för Covid-19 och har förkylningssymptom ber vi er att stanna hemma eftersom vi inte vill utsätta andra deltagare eller vår personal för onödig smittorisk. Om vår personal blir sjuk och måste stanna hemma påverkar det oss hårt.

Tvätta händerna!

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Som förälder ansvarar du för att ditt barn verkligen använder tvål och vatten. Följ därför med dem in på toaletten och tvätta händerna.

Drick smart!

Flera modeller av drickaflaskor behöver man öppna genom att dra i drickpipen. Lär gärna ditt barn att dra i pipen med tänderna alternativt välj en drickaflaska med skruvkork där de inte kommer i kontakt med ytan de sedan dricker ur.

Undvik trängsel i entrén

Så långt det är möjligt ber vi er vänta utanför lokalen så att vi undviker trängsel i entrén. I den mån det är möjligt ber vi även er föräldrar att lämna lokalen under tiden barnen tränar. De som är lite äldre kanske kan klara sig in på egen hand vilket gör att det inte blir en anstormning av människor. Kom helst alldeles precis i tid till träningen så att summan av personer överstiger 40 mellan våra träningsgrupper. Var även noga med att lämna lokalen så snabbt ni kan efter träningen.

Passa på att ta en promenad!

Kanske kan det vara en god ide att ta en promenad, en springtur eller en power nap i bilen 🙂 Passa på att lära känna de andra föräldrarna genom en promenad.

Hur agerar vår personal

Vår personal har fått en genomgång under vår ledarutbildning samt information via mail med instruktioner om hygien och att de ska vara hemma om de visar tecken på sjukdom. Vi håller dem även uppdaterade i takt med nya direktiv från FHI och krisinformtion.se.

Städning och hygien är alltid viktigt för oss men vi är nu extra noggranna med våra rutiner.

No more high fives!

Ni som gått några terminer hos oss vet att vi har som tradition att alltid avsluta våra träningsgrupper med en high five. Vi har nu valt att gå i från det och uppmanat våra ledare att vara kreativa och hitta ett alternativ som blir gruppens nya hälsning.

hälsa