corona

Hur xFlow agerar i samband med corona

Vi följer de direktiv som kommer från Folkhälsomyndighetens samt krisinformation.se gällande folksamlingar och sammankomster. Vi följer även Folkhälsomyndighetens instruktioner gällande hygien och andra rekomendationer gällande coronaviruset.

Uppdatering: Den 27 mars begränsades antalet vid allmän sammankomst till 50 personer. Detta påverkar inte våra träningsgrupper eller pass då vi är färre än 50 i våra grupper och på våra pass. Vi ber dock föräldrar, i den mån det är möjligt, att lämna lokalen under barnens träning. Kanske kan ni passa på att ta en promenad eller handla.

Först vill vi säga…

Är du frisk så fortsätt ta vara på dig. Fortsätt att göra saker som du mår bra av. Håll dig till dina vanliga rutiner så långt det är möjligt alternativt skapa nya som passar rådande situation. Fysisk aktivitet och rörelse är viktigt – kroppen mår bra, vårt immunförsvar mår bra och vi blir gladare!

Till dig som kommer till xFlow

Kom till xFlow om du är frisk. Stanna hemma när du är sjuk 

Är du och ditt barn är friska är ni varmt välkomna. Är du eller ditt barn sjuka ber vi er stanna hemma. Det gäller alla symptom på förkylning ex. hosta, snor, feber, heshet, ont i halsen osv. Detta är egentligen ingen nyhet men EXTRA viktigt just nu!

Tvätta händerna!

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Som förälder ansvarar du för att ditt barn verkligen använder tvål och vatten. Följ därför med dem in på toaletten och tvätta händerna.

Drick smart!

Flera modeller av drickaflaskor behöver man öppna genom att dra i drickpipen. Lär gärna ditt barn att dra i pipen med tänderna alternativt välj en drickaflaska med skruvkork där de inte kommer i kontakt med ytan de sedan dricker ur.

Undvik trängsel i entrén

Så långt det är möjligt ber vi er vänta utanför lokalen så att vi undviker trängsel i entrén. I den mån det är möjligt ber vi även er föräldrar att lämna lokalen under tiden barnen tränar. De som är lite äldre kanske kan klara sig in på egen hand vilket gör att det inte blir en anstormning av människor. Kom helst alldeles precis i tid till träningen så att summan av personer överstiger 50 mellan våra träningsgrupper. Var även noga med att lämna lokalen så snabbt ni kan efter träningen.

Passa på att ta en promenad!

Kanske kan det vara en god ide att ta en promenad, en springtur eller en power nap i bilen 🙂 Passa på att lära känna de andra föräldrarna genom en promenad.

Hur agerar vår personal

Vår personal har fått en genomgång under vår ledarutbildning samt information via mail med instruktioner om hygien och att de ska vara hemma om de visar tecken på sjukdom. Vi håller dem även uppdaterade i takt med nya direktiv från FHI och krisinformtion.se.

Städning och hygien är alltid viktigt för oss men vi är nu extra noggranna med våra rutiner.

No more high fives!

Ni som gått några terminer hos oss vet att vi har som tradition att alltid avsluta våra träningsgrupper med en high five. Vi har nu valt att gå i från det och uppmanat våra ledare att vara kreativa och hitta ett alternativ som blir gruppens nya hälsning.

hälsa